Гиманзија ”Панто Малишић” / - Д.Ј.
04/08/2021 u 06:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лутовац: Вjеруjем да су нетачни подаци инспектора рада резултат недовољне упућености у предмет у коjем jе вршио надзор

Сехада Ћеман ниjе остварила континуитет када су у питању законске одредбе коjе се односе на дужину времена проведеног на раду код истог послодавца, а коjе су биле услов за трансформациjу уговора о раду са одређеног на неодређено вриjеме, каже бивши директор гимназије "Панто Малишић"

Након јучерашњег текста да је Инспекција рада установила, након инспекцијског надзора, да је доскорашњи директор Гимназије "Панто Малишић" у Беранама Сретен Лутовац осам година незаконито "држао на одређено" професорицу психологије Сехаду Ћеман, иако је она испуњавала све услове да заснује стални радни однос, реаговао је бивши директор те установе.

Реаговање преносимо интегрално.

-Веома jе непримjерен и тендециозан наслов текста „Бивши директор незаконито држао професорицу психологиjе на одређено“, коjи сте 3. августа 2021. године обjавили на вашем порталу, у коjем се помиње и моjе име као бившег директора Гимназиjе „Панто Малишић“  у Беранама. Обавjештење коjе сте обjавили, а коjе jе насловљено на непостоjеће лице Нермин Даутовић из Берана (подносилац инициjативе), чиjе име jе након мог усменог реаговања код вашег портала - прекрижано, jош увиjек ниjе од стране инспектора рада достављено установи у коjоj jе вршен надзор и коjа ће сигурно имати примjедбе на тачност изнесених података.

image
документ достављен порталу

Желим да вjеруjем да су нетачни подаци коjе jе инспектор рада навео у обавjештењу резултат његове недовољне упућености у предмет у коjем jе вршио надзор. Наиме, Сехада Ћеман jе 2013. године засновала радни однос на одређено вриjеме до повратка раднице са боловања, а статус таквог уговора о раду ниjе истовjетан са уговором о раду на одређено вриjеме jер се не односи на упражњено радно мjесто. Именована jе радни однос на одређено, на пуно радно вриjеме, засновала тек почетком 2016. године, а већ од септембра исте године на радно вриjеме краће од пуног jер су слободни часови психологиjе уступани запосленима на неодређено вриjеме из других средњих школа. Од децембра 2017. до августа 2019. године користила jе право на трудничко и породиљско одсуство. Радни однос на пуно радно вриjеме jе засновала тек у новембру 2019. године. Дакле, у периоду приjе тога, Сехада Ћеман ниjе остварила континуитет када су у питању законске одредбе коjе се односе на дужину времена проведеног на раду код истог послодавца, а коjе су биле услов за трансформациjу уговора о раду са одређеног на неодређено вриjеме.

Шта су били разлози Мирзе Цецуњанина, инспектора рада из Плава, коjи jе вршио увид у случаj Сехаде Ћеман у Гимназиjи  “Панто Малишић” у Беранама, да донесе рjешење коjе ниjе засновано на чињеницама, показаће даљи поступци пред правосудним органима - наводи мр Сретен Лутовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 09:13