Малишани у посјети Стоматолошкој поликлиници / - фото: КЦЦГ
30/03/2022 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Малишани вритића “Љубица Поповић” посjетили Стоматолошку поликлинику

Малишане стариjе II васпитне групе JПУ “Љубица Поповић” обjекат “Сунце” из Подгорице угостило jе Одjељење дjечиjе и превентивне стоматологиjе Стоматолошке поликлинике КЦЦГ

Свjетски дан оралног здравља, коjи се ове године одржао под слоганом “Будите поносни на своjа уста”, обиљежава се у читавом свиjету 20. марта.

- У Црноj Гори друга половина марта jе посвећена превенциjи оралног здравља када дjечиjи стоматолози Клиничког центра Црне Горе разним едукативним активностима уче малишане о важности оралног здравља те превенциjе болести уста и зуба - казали су из Клиничког центра Црне Горе. 

Тим поводом малишане стариjе II васпитне групе JПУ “Љубица Поповић” обjекат “Сунце” из Подгорице угостило jе Одjељење дjечиjе и превентивне стоматологиjе Стоматолошке поликлинике КЦЦГ.

image

Малишани у посјети Стоматолошкој поликлиници

- фото: КЦЦГ

- Малишане и њихове васпитачице Боjану Шошкић и Александу Газиводу дочекале су и срдачно поздравиле директорица и главна сестра Стоматолошке поликлинике др Снежана Ражнатовић и Тања Вуjисић након чега су им специjалисити дjечиjе и превентивне стоматологиjе, начелник Одjељење дjечиjе и превентивне стоматологиjе др Кемал Шахмановић и др Даниjела Суботић, сликовито обjашњавали основне поjмове о здрављу зуба, упознали их са стоматолошком опремом и демоснтрирали правилно прање зуба - истакли су из КЦЦГ.

image

Малишани у посјети Стоматолошкој поликлиници

- фото: КЦЦГ

Они додају да су малишани такође добили савjете о правилноj исхрани, одржавању хигиjене уста и зуба, као и о важности редовних посjета стоматологу.

image

Малишани у посјети Стоматолошкој поликлиници

- фото: КЦЦГ

- Имаjући у виду да се ради о узрасту у коjем се поjављуjу први стални зуби, стоматолози су настоjали да им прилагођено њиховим годинама приближе важност очувања зуба као и здравља усне дупље, jер се оно одражава и на цjелокупно здравље организма дjетета, као и психолошки значаj лиjепог осмиjеха за сваку особу. За узврат малишани су љекарима рецитовали пjесмице о ораном здрављу - закључили су из Клиничког центра. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:29