foto: igor šljivančanin / - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
08/01/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić položio vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prisustvovao je danas svečanoj sjednici povodom Dana opštine Mojkovac i tom prilikom se obratio prisutnima

 Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić položio je danas vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke, povodom 108 godina od Mojkovačke bitke. Mandić je prisustvovao je danas svečanoj sjednici povodom Dana opštine Mojkovac i tom prilikom se obratio prisutnima.

Mandić je prije svega pozdravio sve prisutne i u ime Skupštine Crne Gore i svoje lično čestitao Dan opštine Mojkovac, apostrofirajući da kao neko ko je svoje djetinjstvo proveo u Mojkovcu ovu svečanost doživljava i kao svoju.

- On je istakao da su nekada učili da je srednjevjekovno Brskovo, koje je osnovao kralj Stefan Uroš Nemanjić i u kojem je kovan tadašnji novac, bilo veće od Londona i da je upravo ta ideja o ekonomskoj važnosti ovog kraja temelj modernog Mojkovca, te da upravo on predstavlja snagu razvoja Crne Gore. Dodao je da će Mojkovčani donijeti odluku o ponovnom otvaranju rudnika koji bi činio novu budućnost ovog grada.  Mandić se osvrnuo na Mojkovačku bitku zbog koje se i današnji dan slavi kao Dan opštine, uz konstataciju da je ona ušla u epopeju ratovanja kao simbol epske Crne Gore koja je počela ispod Lovćena, a koja se sada kao moderna država intenzivno razvija- navodi se u saopštenju.

Mandić je dodao da je zadatak državnih institucija u Podgorici da predano rade zajedno sa svim lokalnim samoupravama kako bi građani Crne Gore imali što bolji životni standard i veće šanse za zaposlenje.

Mandić je na samom kraju prisutnima čestitao i Božić porukom vječne istine: Mir Božiji, Hristos se rodi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 02:11