Andrija Mandić / - Lazar Ruzic
09/11/2023 u 13:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandiću na izboru predsjednika Skupštine čestitala slovenačka koleginica Klakočar Zupančič

Ubijeđena sam da ćete, tokom svog mandata, dosljedno težiti izgradnji najvećeg mogućeg konsenzusa o ključnim političkim pitanjima, poručila je Klakočar Zupančič

Povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića danas je čestitku uputila predsjednica Narodne skupštine Republike Slovenije Urška Klakočar-Zupančič:

Ona je u čestitiki Mandiću poželjela "svaku sreću i uspjeh u obavljanju ove časne i odgovorne dužnosti koja Vam je povjerena".

- Ubijeđena sam da ćete, tokom svog mandata, dosljedno težiti izgradnji najvećeg mogućeg konsenzusa o ključnim političkim pitanjima, što je takođe od izuzetne važnosti za oživljavanje vaše reformske agende. Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da Vas uvjerim da će Slovenija nastaviti da se aktivno zalaže za nastavak procesa proširenja Evopske unije, što je naročito važno u sadašnjem trenutku kada se region i globalna međunarodna zajednica u velikom suočavaju sa okolnostima koje sve više izazivaju zabrinutost i sve su složenije. - navela je Klakočar Zupančič u čestitiki upućenoj Andriji Mandiću.

Ona je izrazila nadu da će parlamenti Crne Gore i Slovenije, koja su "u prethodnom periodu imala tako dobru saradnju", u budućnosti pronaći nove mogućnosti za dodatno proširenje naše saradnje, navodi se u čestitki upućenoj predsjedniku parlamenta Andriji mandiću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 11:42