/ BRANO MIćUNOVIć FOTO: MANS
24/02/2023 u 17:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MANS: Po predlogu Vlade, porijeklo imovine Mićunovića se neće ispitivati

I prije nekoliko dana MANS je pozvao poslanike da odbiju Zakon o porijeklu imovine kojim se "legalizuje početni nezakonito stečeni kapital"

Vlada predlaže zakon kojim se porijeklo imovine dokazuje samo ako postoji krivično djelo, a tek 2002. godine pranje novca postaje krivično djelo u Crnoj Gori, poručili su iz NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

- Tek 2002. godine pranje novca postaje krivično djelo u Crnoj Gori, jer je tek tada po prvi put uvedeno u Krivični zakon. A tek 2010. godine stvaranje kriminalne organizacije postaje posebno krivično djelo u Crnoj Gori- kazali su iz NVO MANS. 

Oni su podsjetili na navode švajcarskog tužilaštva. 

- Državno tužilaštvo Švajcarske: 'Mićunović Branislav zvani Brano mora se smatrati istinskom sivom eminencijom svih ilegalnih poslova preko Crne Gore'.  Porijeklo njegove imovine u Crnoj Gori niko neće preispitivati ako se usvoji predloženi Zakon i pozivamo Skupštinu da ga odbije- kazali su iz NVO MANS-a. 

I prije nekoliko dana MANS je pozvao poslanike da odbiju Zakon o porijeklu imovine kojim se "legalizuje početni nezakonito stečeni kapital".

Ministar pravde Marko Kovač rekao je nedavno da su u toku sastanci u parlamentu i da se razmatraju korekcije u predloženom tekstu zakona o porijeklu imovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:15