Младен Бојанић / - фф
21/04/2022 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МАНС поднио кривичну пријаву против министра Бојанића

- У томе да је Царевић "легитиман привредник" сагласне су и 41. и 42. и врло вјероватно 43. Влада Црне Горе, имајући у виду да ни њен мандатар није имао ништа против да се "Бату изађе у сусрет" за ову концесију - наводе из ове НВО

Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) поднијела је кривичну пријаву против министар капиталних инвестиција Младена Бојанића.

 - Компанија "Царинвест" која је узурпирала преко 500.000м2 државне имовине је управо добила уговор за вађење камена до 2053. године, и то у процедури којом је директно прекршен Закон о концесијама због чега је МАНС већ поднио кривичну пријаву против ресорног министра - навели су из МАНС-а.

Како истичу, у земљи у којој "више нема недодирљивих" умјесто санкције, овакви инвеститори бивају награђени  уговорима у трајању од 30 година.

 - Случај Бата Царевића и његових послова прије и након промјене власти свједочи о напретку који је постигнут када је у питању владавина права. У томе да је Царевић "легитиман привредник" сагласне су и 41. и 42. и врло вјероватно 43. Влада Црне Горе, имајући у виду да ни њен мандатар није имао ништа против да се "Бату изађе у сусрет" за ову концесију - наводе из ове НВО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:21