Младен Бојанић / -фф
02/04/2022 u 17:42 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МАНС поднио пријаву против Бојанића због концесије Царевићу

МКИ на челу са министром Боjанићем, jош у октобру прошле године имало основ за раскид уговора о концесиjи са компаниjом Марка Царевића - "Царинвест", што се ниjе десило

НВО МАНС jуче је Специјалном државном тужилаштву поднио кривичну пријаву против министра капиталних инвестиција Младена Бојанића истичући да умјесто да ресор на чијем је челу, умјесто одузимања концесиjе за "Платац", фирми "Царинвест" они су их наградили новом на jош 30 година. Подаци до коjих jе дошао Истраживачки центар МАНС-а показуjу, како кажу, да jе Министарство капиталних инвестициjа (МКИ), на челу са министром Боjанићем, jош у октобру прошле године имало основ за раскид уговора о концесиjи са компаниjом Марка Царевића - "Царинвест", коjи се односи на експлоатациjу камена са лежишта "Платац" у Грбљу, што се ниjе десило.

– Наиме, jедна од одредби уговора са Царевићевом компаниjом предвиђала jе да МКИ има право да jеднострано раскине уговор у случаjу да дође до промjене власничког удjела над предузећем без претходно прибављене сагласности тог министарства. Царевић jе учинио баш то, пребацио jе фирму на свог сина Милана Царевића, а из МКИ-а jе МАНС-у у фебруару ове године потврђено да за то нису дали сагласност, али и да нису покретали процедуру раскида уговора – истичу у МАНС-у.

Кажу да је умjесто раскида уговора Боjанић приjе пар дана потписао одлуку коjом се управо "Царинвесту" омогућава да на локациjи "Платац" експлоатише камен jош 30 година.

– Ова одлука jе дониjета упркос чињеници да jе комплетан процес расписивања jавног позива и израде концесионог акта био обиљежен броjним неправилностима – указују у МАНС-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:23