/ ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ
05/04/2022 u 08:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маске више нијесу обавезне у маркетима, школама, тржним центрима

Ове седмице имаћемо мјере са још једним степеном либерализације, са упозорењем

Заштитне маске више неће бити обавеза у школама, маркетима, тржним центрима, спортским халама, већ ће бити само препорука, саопштила је у емисији “Добро јутро Црна Горо” министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Она је истакла да ће од четвртка, када ће бити саопштене нове мјере, маске бити обавезне у здравственим установама, колективном смјештају и јавном превозу. Часови остају 30 минута док се не испрати ситуација. Епидемиолошка ситуација много повољнија, каже министарка.

- Ипак треба да будемо опрезни. Корона нас је више пута непријатно изненадила. Ситуација је тренутно  повољна и стабилна.Имамо значајан пад обољелих на дневном нивоу, пад хоспитализованих- казала је Боровинић Бојовић.

Ове седмице имаћемо мјере са још једним степеном либерализације, са упозорењем.

- Радна група за ову седмицу већ је анализирала ситуацију и препорука је да ће маске остати обавезна мјера у здравственим установама, колективном смјештају и јавном превозу. Обавезно ношење маски у школама, маркетима, тржним центрима, спортским дворанама, биће само препорука, а не обавезна мјера- саопштила је министарка.

Препорука ИЈЗ-а је да часови остану још двије седмице 30 минута да би се испратила ситуација.

- Да не бисмо мијењали дјеци уколико дође до погоршања ситуације, испратићемо како ће се нове мјере одразити на здравље грађана- казала је Боровинић Бојовић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:36