Vojska Crne Gore / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE -VOJSKA CRNE GORE
10/05/2024 u 19:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medicinski tim Vojske kvalifikovan za NATO deklarisanje

Medicinski tim Vojske Crne Gore (VCG) dobio je najviše ocjene na evaluaciji NATO Centra izvrsnosti za vojnu medicinu tokom vježbe "Snažni ratnik-Čista njega" /Vigorous Warrior-Clean Care/ u Mađarskoj, čime se kvalifikovao da postane nova jedinca VCG deklarisana u sastav Alijanse.

Iz Ministarstva odbrane rekli su da je tim koji je predvodio kapetan Slaviša Rabrenović, dobio pohvale od organizatora vježbe i ocjenjivača.

Oni su, kako se dodaje, zahvalili crnogorskom timu za ulogu i doprinos u podizanju nivoa kolektivne bezbjednosti, koji će ubuduće moći da pruži medicinsku zaštitu crnogorskim snagama angažovanim u NATO operacijama.

Završena rasprava o upućivanju pripadnika VCG u misiju UN i NATO operaciju

- Posebno nas ponosnim čini činjenica da su iz devetočlanog tima VCG čak dva naša pripadnika nagrađena od strane Direktora NATO Centra izvrsnosti za vojnu medicinu, koji je rukovodio vježbom, za izuzetno zalaganje i doprinos organizaciji vježbe, poručnik Nikola Pejović i vodnik I klase Marko Andrijević - kaže se u saopštenju Ministarstva.

Oni su kazali da su pripadnici medicinskih snaga VCG sa svojom poljskom bolnicom (MTF ROLE 1) tokom vježbe, radili rame uz rame sa 1,6 hiljada učesnika iz 36 zemalja NATO i partnerskih oružanih snaga.

- Pokazali su visok nivo znanja, vještina i interoperabilnosti, što je rezultat posvećenosti, profesionalizma i neprekidne obuke našeg vojnog medicinskog osoblja - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:02