Nebojša Medojević / - FOTO: SKRINšOT
08/11/2022 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Podržavamo zahtjeve da bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva

PzP će kao i uvijek snažno stati uz sve obespravljene radnike, iz koje god grane sistema oni dolazili, a bez snažnog zdravstvenog sistema nema ni zdrave Crne Gore, naveo je on

Pokret za Promjene izražava duboku zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja u bolnici u Meljinama koja se nalazi u teškoj situaciji, ali prije svega pozicija u kojoj se nalaze zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, poručio je predsjednik Pokreza za promjene Nebojša Medojević.

 - Herceg Novi i građani Boke se suočavaju sa tim da neko gasi najstariju bolnicu u Crnoj GOri. Oduzimaju elementarno pravo na zdravstvenu zaštitu. Povod polusatnog protesta građana je činjenica da Vlada CG nije uspjela da riješi ovo najvažnije pitanje za građane HN i Boke, naveo je on.

Istakao je da podržavaju zahtjeve da bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva.

 - Upućujemo apel i sindikalnoj organizaciji kako doktora tako i Sindikatu zdravstva da po hitnom postupku se uključe u rešavanje ovog gorućeg problema jer porodice zaposlenih i zaposleni ne smiju biti kolateralna šteta neodgovarajuće reakcije Vlade u ovom slučaju. Takođe, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović mora urgentno na prvoj sljedećoj sjednici Vlade staviti ovo pitanje na dnevnom redu kako bi se razni vidovi protesta i blokada spriječili i omogućili nesmetani rad i bolnice ali i države koja ispašta kada se radi o radikalnim mjerama poput blokade graničnih prelaza, naglasio je Medojević.

On je napomenuo da  odgovornost u ovom krucijalnom momentu treba da ponesu ministar Dragoslav Šćekić i premijer Dritan Abazović kako bi konačno stali na kraj ovoj agoniji u koju su upali zdravstveni radnici u Herceg Novom.

- PzP će kao i uvijek snažno stati uz sve obespravljene radnike, iz koje god grane sistema oni dolazili, a bez snažnog zdravstvenog sistema nema ni zdrave Crne Gore, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:26