/ KCCG
02/03/2023 u 19:36 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Međunarodni dan brige o sluhu: Sjutra pregledi bez uputa u KCCG

Naglašavamo da će pozivi biti otvoreni 3. 3. 2023. godine od 8 do 9časova i da će broj građana koji mogu biti pregledani na ovaj način biti ograničen na 15, saopšteno јe iz KCCG

Klinika za otorinolaringologiju (ORL) Kliničkog centra Crne Gore će se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana brige o sluhu tako što će u petak 3. 3. 2023. godine, sa početkom u 15 časova organizovati preglede bez zakazivanja od strane izabranog doktora i bez uputa, saopšteno јe iz KCCG.

-Zainteresovani građani koji žele da provjere sluh i budu pregledani toga dana, potrebno je da zakažu termin pozivom ambulante za ORL na broj telefona: 020 412 325. Naglašavamo da će pozivi biti otvoreni 3. 3. 2023. godine od 8 do 9časova i da će broj građana koji mogu biti pregledani na ovaj način biti ograničen na 15, a rad će biti organizovan uz obavezno poštovanje preporučenih epidemioloških mjera (obavezno nošenje maske za lice), navodi se u saopštenju.

Međunarodni dan brige o sluhu, od 2007. godine kada je ovaj datum ustanovila Svjetska zdravstvena organizacija, obilježava se svakog 3. marta.

-Gubitak sluha predstavlja globalni problem koji značajno narušava kvalitet života ljudi. Cilj je da se skrene pažnja na prevenciju, odnosno, da se utiče na podizanje svijesti o značaju sluha i promociji aktivnosti koje doprinose očuvanju i unaprjeđenju zdravlja uva a samim tim i prevenira gubitak sluha. Datum nije slučajno odabran već prema brojevima: 3. 3. koji mogu da simbolizuju par ušiju, dodaјu iz KCCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:20