Станислава Тања Бардић / - Д.С.
04/12/2023 u 17:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Menadžerka Opštine Bar objavila sliku popisnog listića, pa dobile prijetnje smrću: "U svojoj državi osjećam se ugroženo"

Objava je izazvala niz komentara sa nepoznatih naloga u kojima su Bardić upućene uvrede na osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti, kao i prijetnja smrću, uz objavu funkcije na kojoj se trenutno nalazi

Potpredsjednici Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore i menadžerki Opštine Bar, Stanislavi Tanji Bardić juče su na društvenoj mreži X upućene prijetnje smrću, kao i uvrede na osnovu nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti, povodom kojih je dala izjavu u Odjeljenju bezbjednosti u Baru. 

Bardić je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavila fotografiju dijela popisnog listića koji joj je kao građanki ostavljen od strane popisivača 2011. godine uz komentar: Popis 2011. Ništa se ovđe mijenjati neće, 2023. godina.

Objava je izazvala niz komentara sa nepoznatih naloga u kojima su Bardić upućene uvrede na osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti, kao i prijetnja smrću, uz objavu funkcije na kojoj se trenutno nalazi.  

Bardić je istakla da navedene prijetnje čine da se u sopstvenoj državi osjeća nesigurno, ugroženo i nezaštićeno, te je pozvala nadležne organe da zaštite nju i njenu porodicu, kao i da u što kraćem roku izvršioce pronađu i privedu pravdi.

„Cijenim da je urgentno postupanje u ovom, ali i sličnim slučajevima koji targetiraju žene na javnim funkcijama, neophodno radi kreiranja što sigurnijeg ambijenta za politički aktivizam žena, koji samo pravovremena reakcija institucija može ohrabriti”, zaključila je Bardić.

Podsjećamo da je ranije danas povodom ovog slučaja reagovao predsjednik OO SD Bar i poslanik Branislav Bane Nenezić, koji je izrazio zabrinutost povodom prijetnji upućenih Bardić i pozvao nadležne institucije da reaguju, kao i predsjednica Foruma žena SD-a Ivana Raščanin-Radičević.

Stanislava Tanja Bardić nalazi se na poziciji menadžerke Opštine Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:43