Никола Мијановић / - фото: Социјалдемократе
23/07/2021 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миjановић: Братић урушила наjчасниjу професиjу у Црноj Гори

Према његовим риjечима актуелна министарка у неком, рекло би се”стаљинистичком маниру”, одлучила jе да своjом траги-комичном политиком уруши постулате jедне од најчаснијих, али и наjтежих професиjа у савременоj Црноj Гори

Брутална политика прогањања и смjене директора образовних установа на Цетињу однарођене такозване “нове класе”, оличене у лику Братић и “српског света”, ових дана добиjа своjу пуну кулминациjу, саопштио jе потпредсjедник одбора СД-а Никола Миjановић, и нагласио да jе министарка просвjете, науке, културе и спорта Весна Братић урушила наjчасниjу професиjу у Црноj Гори.

Према његовим риjечима актуелна министарка у неком, рекло би се”стаљинистичком маниру”, одлучила jе да своjом траги-комичном политиком уруши постулате jедне од најчаснијих, али и наjтежих професиjа у савременоj Црноj Гори.

– Смjена директора на Цетињу, високоетичких професионалаца коjи су остварили изузетне резултате у школама, jедан jе од показатеља чему тежи актуелна власт коjа пуца по свим шавовима. Оставити просвjетне раднике Цетиња без посла jе директан удар и на њихов економски и социjални аспект. Ових дана са свих страна стиже подршка овим истакнутим интелектуалцима за све итекако значаjне резултате коjе су постигли – поручио jе Миjановић.

Иситче да су уз њих грађани Цетиња свих образовних профила, медиjи, диjаспора и сви они коjи циjене њиихов огроман допринос.

– За то исто Министарство просвjете, науке, културе и спорта спорне су и упитне фотографиjе Раде Вишњић (чиме се грубо залази у њену приватност што jе, у наjмању руку непримjерено), али ниjесу спорни њени ставови величања ратних злочинаца, позивање на молебане ђака у мултиконфесионалноj средини, итд” – наводи Миjановић.

Како додаjе, колико су пропусти озбиљни наjбоље свjедоче примjери смjене у Плужинама, гдjе акт о разрjешењу ниjе стигао актуелном директору Николи Аграмовићу, коjи већ дуже вриjеме обавља ту функциjу.

– Умjесто тога, он jе упућен бившоj директорици коjа jе преминула раниjе ове године, при чему jе у самом акту о разрjешењу њено презиме наведено са грешком. Такође, директор школе у Никшићкоj Жупи, Милош Мрваљевић, разриjешен jе са мjеста директора ОШ ‘Jагош Контић’ у Страшефини – у коjоj никад ниjе ни радио–  истиче Миjановић.

Потпредсjедник одбора СД-а jе сигуран да ће грађани препознати оваj удар на просвjетни систем Црне Горе у коjем су jедино мjерило партиjска, вjерска и национална пропадност, а не стручне референце и искуство.

– Идеjа ‘српског света’ кроз призму просвjете jе утопистичка и парадоксална свим принципима савремене Европе. Питање jе дана када ће доживjети своj потпуни крах и колапс у Црноj Гори, на чиjем су челу политички дилетанти коjи од крста, кандила и молебана не виде даље – закључио jе Миjановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:44