/ foto: lazar ružić
23/01/2023 u 12:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić: Nema demokratske države bez zaštićenih i slobodnih novinara

Skupština Crne Gore je na predlog Prave Crne Gore usvojila izmjene i dopune Krivičnog zakonika, koje podrazumijevaju oštrije kažnjavanje napada na novinare

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić u ime Prave Crne Gore i u svoje lično ime čestitao je Dan novinara Crne Gore. 

- Čestitam u ime Prave Crne Gore i u svoje lično ime svim novinarima 23. januar - Dan novinara Crne Gore. Položaj novinara u Crnoj Gori nije na zavidnom nivou. Ovaj dan je prilika da kao društvo obratimo više pažnje na probleme sa kojima se novinari suočavaju.

Nema demokratske i slobodne države, bez  zaštićenih i slobodnih novinara, koji prenose istinite informacije. Podsjećam ovom prilikom da je posao sa kojim se novinari bave od javnog interesa i zato smo svi dužni da ih zaštitimo i omogućimo im da svoj posao obavljaju slobodno. Svaki napad na novinare predstavlja napad na slobodu govora. Tokom svoje potrage za istinom novinari su često suočeni sa raznim opasnostima. Nerazriješeni napadi i ubistva novinara, kao što je na primjer ubistvo Duška Jovanovića, govore da su novinari u Crnoj Gori i dalje u velikoj opasnosti zbog svog izvještavanja o važnim društvenim događajima. Prava Crna Gora najoštrije osuđuje sve napade na novinare i zalaže se da se počinioci i nalogodavci tih napada u najkraćem roku izvedu pred lice pravde- navodi se u saopštenju.

Skupština Crne Gore je na predlog Prave Crne Gore usvojila izmjene i dopune Krivičnog zakonika, koje podrazumijevaju oštrije kažnjavanje napada na novinare.

- Neophodno je da se usvojene izmjene i dopune Krivičnog zakonika, koje štite novinare dosledno primjenjuju u svakom slučaju da bi novinari bili bolje zaštićeni. Prava Crna Gora će nastaviti da se zalaže za bolju zaštitu i poboljšanje položaja novinara u društvu, jer novinari to zaslužuju- zaključio je Milačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. mart 2023 10:27