Milatović na proslavi katoličkog Božića / X mreža
25/12/2023 u 21:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Božić pokazuje bogatstvo suživota, međuvjerskog sklada i tolerancije

Predsjednik je kazao da nas simbolika današnjeg praznika podsjeća na trajne vrijednosti mira, sloge i međusobnog poštovanja, koje predstavljaju temelj zajedničke budućnosti svih nas

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je prijemu u Nadbiskupskoj palati povodom obilježavanja katoličkog Božića.

- Upravo ovakve svečanosti su važne da se podsjetimo bogatstva suživota, međuvjerskog sklada i tolerancije koja postoji u našoj Crnoj Gori, i da dodatno učvrstimo i osnažimo međusobno povjerenje koje postoji i koje je vjekovima postojalo između različitih vjerskih zajednica u Crnoj Gori - kazao je predsjednik Crne Gore.

Milatović je kazao da nas simbolika današnjeg praznika podsjeća na trajne vrijednosti mira, sloge i međusobnog poštovanja, koje predstavljaju temelj zajedničke budućnosti svih nas.

- Njegujući našu tradicionalnu bliskost, ističem važnost očuvanja međukonfesionalne i međuetničke harmonije kao najveće vrijednosti crnogoskog društva. Čestitam Božić svim građankama i građanima koji danas slave i želim dobro zdravlje, mir i svaku ličnu i porodičnu sreću - kazao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:28