Јаков Милатовић / - SASA MATIC
06/02/2022 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Фокус на јачање привреда и стимулисање раста

Могућност да покажемо вриjедности, амбициjе и потенциjал наше државе, овдjе у Дубаиjу, jе извор великог задовољства и поноса, поручио је Милатовић

Обиљежавање Националног дана Црне Горе на свjетскоj изложби Експо 2020 у Дубаиjу у Уjедињеним Арапским Емиратима (УАЕ) прилика jе да се прославе досадашње везе, са фокусом на jачање привреда, и стимулше раст, саопштио jе министар економског развоjа, Jаков Милатовић.

Он jе у уводном говору на свечаноj церемониjи обљежавања Националног дана Црне Горе на Еxпо 2020 рекао да jе то прилика и да се оjачаjу иновациjе, подстакне технолошки и научни развоj и охрабри креативност у различитим областима.

- Премда jе Црна Гора представљена у jедном од мањих павиљона, ми смо покушали да испричамо ту велику причу о нама, приjе свега причу о туристичкоj дестинациjи коjа има нешто да понуди свакоме, али такође и као jедну привлачну инвестициону дестинациjу, коjа jе већ препозната од инвеститора из УАЕ - рекао jе Милатовић.

Црна Гора, како jе навео, позиционирана у центру jугоисточне Европе, на Медитерану на обалама Jадранског мора, на историjскоj раскрсници између запада и истока и на свега пет сати лета од Дубаиjа, богата jе природом и природним љепотама.

- Скоро 70 одсто наше териториjе jе покривено шумама. То jе богатство коjе ми покушавамо да очувамо за будуће генерациjе - поручио jе Милатовић.

Црна Гора, као jедна од наjмлађих чланица Уjедињених нациjа (УН), jе свjесна важности међународне промоциjе.

- Могућност да покажемо вриjедности, амбициjе и потенциjал наше државе, овдjе у Дубаиjу, jе извор великог задовољства и поноса. Увjерен сам да ће наше учешће на овоj манифестациjи додатно оjачати наше односе, не само у економским терминима, већ и у различитим другим областима сарадње - казао jе Милатовић.

Он jе закључио да jе увjерен да ће учешће Црне Горе на Еxпо 2020 дониjети дугорочне вриjедности и резултате на узаjамну радост.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:05