/ Foto: LAZAR RUZIC
14/06/2022 u 22:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовић критикује Владу: Пара за Ђукановића има, а за новорођендчад нема

Апелујем да се одлука о накнадама спроведе у дјело, а не да буде секундарна у односу на издатке за нова партијска ухљебљења и нерационална путовања, поручио је бивши министар

Бивши министар економског развоја Јаков Милатовић апеловао је данас да се усвоји одлука о исплатама накнада за новорођенчад.

Подсјетимо, министар рада и социјалног старања Адмир Адровић на данашњој сједници скупштинског Одбора за рад, здравство и социјално старање, државном буџету тренутно нема новца за исплату накнада за бебе рођене у овој години, најављене у марту.

Из Министарства рада и социјалног старања поручују да ће се тек послије ребаланса знати да ли је могуће обезбиједити средства за ту намјену.

Адровић је појаснио да нису сигурни ни да ли је исплата накнада, које је у марту најавио Милатовић, могућа због примјене Закона о финансирању политичких партија и изборних кампања.

С обзиром на то да је ријеч о једнократним новчаним давањима, чија исплата није дозвољена уочи избора, очекују, како је рекао, мишљење Агенције за спречавање корупције.

Милатовић је, стога, на свом Твитер налогу подсјетио да је на сједници Владе 9. јуна донесен предлог за преусмјеравање 548.000 еура за Службу предсједника Црне Горе Мила Ђукановића. 

- За исплате накнада за новорођенчад новца “нема” али зато за потребе предсједника ДПС-а има. Апелујем да се усвојена одлука спроведе у дјело, као потребна подршка родитељима, а не да буде секундарна у односу на  издатке за нова партијска ухљебљења и нерационална путовања- казао је Милатовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 22:52