Milatović posjetio Osnovnu školu ”Blažo Mraković”   / - FOTO: SLUžBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CG
24/01/2024 u 16:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Milatović: Kvalitetno obrazovanje je temelj izgradnje društva jednakih šansi za sve

Svako dijete je podjednako važno, bez obzira kolika je škola i koliko učenika ima. Neophodno je svima pružiti pristup obrazovanju kako bi stvorili društvo jednakih šansi za sve, kazao je predsjednik

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je Osnovnu školu “Blažo Mraković” u Donjem Zagaraču, povodom 24. januara Međunarodnog dana obrazovanja. Tom prilikom poručio je da kvalitetno obrazovanje predstavlja temelj izgradnje pravednijeg i prosperitetnijeg društva.

- Svako dijete je podjednako važno, bez obzira kolika je škola i koliko učenika ima. Neophodno je svima pružiti pristup obrazovanju kako bi stvorili društvo jednakih šansi za sve - kazao je predsjednik.

image

Milatović posjetio Osnovnu školu "Blažo Mraković"
 

- FOTO: SLUžBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CG
image

Milatović posjetio Osnovnu školu "Blažo Mraković"
 

- FOTO: SLUžBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CG

Prilikom obilaska škole on je upoznat sa izazovima sa kojima se ova ustanova susrijeće u radu i činjenicom da školstvo u Donjem Zagaraču kontinuirano traje više od 150 godina.

- Tokom srdačnog susreta sa učenicima, kojih ova škola broji samo devet, on je ocijenio da njihov vedar duh, a i  entuzijazam u radu nastavnog osoblja predstavljaju najveću vrijednost ove škole. Predsjednik je istakao da, iako ovu školu pohađa mali broj učenika, to je prilika da uz  maksimalnu posvećenost svojih nastavnika učenici usvajaju nova znanja i vještine - dodaje se u saopštenju iz kabineta predsjednika.

Naglasio je da se samo učenjem, vrijednim radom i zalaganjem mogu postići dobri rezultati u obrazovanju, koji će se kasnije nadograđivati i tako doprinosti boljitku zajednice i društva.

- Direktor Osnove škole „Blažo Mraković“ Radovan Ristić izrazio je zadovoljstvo posjetom Predsjednika države i kazao da se na ovaj način daje dodatan podstrek u radu ustanovi i nastavnom kadru. Istakao je zahvalnost što je prepoznat značaj ovako male škole velikog srca i dodao da jedino obrazovanje predstavlja ključ uspjeha u životu - navodi se.

image

Milatović posjetio Osnovnu školu "Blažo Mraković"
 

- FOTO: SLUžBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CG

Ristić je ukazao na činjenicu da je ova škola duge tradicije nekada imala i do dvije stotine učenika, a da je, sticajem različitih okolnosti, njihov broj s vremenom opadao. Cilj rukovodstva i nastavnog kadra je da, predanim i kvalitetnim radom, omogući obrazovanje što većeg broja djece u ovoj školi, što predstavlja preduslov za dalji napredak ovog kraja.

- Na kraju Milatović je svima poželio srećan i uspješan početak drugog polugodišta, poručivši da će u njemu uvijek imati sagovornika spremnog da sasluša, pomogne i podrži svaku konstruktivnu ideju, na korist ustanove i obrazovnog sistema naše države - zaključuje se.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:21