Prijem učenika / - KABINET PREDSJEDNIKA CG
06/07/2023 u 16:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović primio istaknute učenike: Uvijek budite svjesni vrijednosti koju dajete Crnoj Gori i svijetu

U vašim godinama kada ste u raskoraku između svijeta odraslih i djece, želim vam da ostanete znatiželjni, nepokolebljivi u svojim ambicijama, da težite izvrsnosti i ne dozvolite da vas išta skrene sa puta ostvarivanja snova, naveo je on

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović organizovao je u Vili Gorica prijem za istaknute učenike i đake srednjih škola generacije 2022/2023.

On je u obraćanju učenicima najavio da će prijem postati tradicionalan, kao jasan znak da trud i posvećenost u oblasti obrazovanja ne smiju ostati neprimijećeni i neprepoznati od strane države, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

- Ne čekajte da odrastete kako biste shvatili značaj trenutka u kojem se nalazite, jer pred vama se pruža spektar mogućnosti da svojim talentima i kreativnošću zavrijedite mnogo veća priznanja od onog zbog kojeg ste sada ovdje. Uvijek budite svjesni vrijednosti koju dajete Crnoj Gori i svijetu, svojom sposobnošću da napravite razliku i utičete na zajedničku budućnost. Iako mladi, ponosno zastupajte pozitivne vrijednosti iz tradicije naše zemlje i ne zaboravite da se zajedništvom, solidarnošću i povjerenjem postižu najprimjetniji rezultati, poručio je Milatović.

Sa pozicije predsjednika, dodao je, apelovaće se na nadležne institucije i sve društvene aktere da stvaraju podsticaje za vrijedne, primjerne i predane pojedince i prepoznaju njihov potencijal, na taj način gradeći društvo Crne Gore na kvalitetnim temeljima.

- U vašim godinama kada ste u raskoraku između svijeta odraslih i djece, želim vam da ostanete znatiželjni, nepokolebljivi u svojim ambicijama, da težite izvrsnosti i ne dozvolite da vas išta skrene sa puta ostvarivanja snova. Ne sumnjam da ćete se u godinama koje dolaze dodatno usavršavati i raditi na samorazvoju i da ćemo se u još nekoj prilici susresti i slaviti vaše uspjehe. Ostanite najbolji i kao takvi budite privrženi Crnoj Gori, jer ste joj potrebni, kazao je Milatović.

Kao poklon za ostvarene rezultate, uručio je vaučere za tablet uređaje za 62 najuspješnija srednjoškolca. Uređaji su donacija ICT Cortex- klastera za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, njegovih članica Čikom, Sky Sat i Sky express, kao i Fondacije „Čini dobro“. Osim donacije u tabletima, svim đacima će biti omogućen pristup oko 30 Premium kurseva na platformi Cortex akademije kao i 50 best seller knjiga iz oblasti marketinga, dizajna, programiranja, projektnog menadžmenta i tehnologija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 00:16