Jakov Milatović / - FOTO: SLUžBA PREDSJEDNIKA CRNE GORE
03/02/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Stanićev impresivan stvaralački opus trajna vrijednost crnogorske kulture

Uvjeren sam da će kulturne i obrazovne institucije u Crnoj Gori u narednom periodu još studioznije i ozbiljnije nastaviti sa izučavanjem i promocijom Vaših djela sa kojima se ponosi cijela Crna Gora, poručio je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je jubilarni 100. rođendan velikanu crnogorskog slikarstva Voju Staniću i poželio mu dobro zdravlje i svaku ličnu sreću.

- Vaš impresivan stvaralački opus predstavlja trajnu vrijednost crnogorske kulture i njenu neraskidivu sponu sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti. Uvjeren sam da će kulturne i obrazovne institucije u Crnoj Gori u narednom periodu još studioznije i ozbiljnije nastaviti sa izučavanjem i promocijom Vaših djela sa kojima se ponosi cijela Crna Gora - poručio je Milatović.

Milatović je u čestitki istakao da je ovaj značajan jubilej ujedno je i prilika da se pored Stanićevih profesionalnih dostignuća koja su prostavila Crnu Goru izvan njenih granica, prisjetimo i njegove nepokolebljive moralne dosljednosti kojom je, kako je istakao, osvjetlao obraz cijele zemlje kada je to bilo najpotrebnije.

- Crna Gora pamti i cijeni Vaše učešće u antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu, kao i Vaš antiratni angažman tokom devedesetih godina prošlog vijeka. Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Vas ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena. Primite, gospodine Staniću, izraze moje naklonosti i osobitog uvažavanja -  zaključio je Milatović. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:01