Jakov Milatović / - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
21/11/2023 u 09:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Tivat ključna tačka u turističkoj ponudi Crne Gore

Dan oslobođenja Tivta predstavlja priliku da sa posebnim poštovanjem odamo priznanje hrabrim partizanskim borcima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu domovine

Tivat značajno doprinosi poboljšanju društvenog standarda, kvaliteta života građana, razvoju privrede i ekonomske stabilnosti Crne Gore, poručio je povodom Dana Tivta, 21. novembra, predsjednik države Jakov Milatović. On je čestitiku uputio koju je uputio predsjedniku opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima Tivta.

- Dan oslobođenja Tivta predstavlja priliku da sa posebnim poštovanjem odamo priznanje hrabrim partizanskim borcima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu domovine. Jedinice legendarne Druge dalmatinske i Prve bokeljske brigade ušle su u Tivat, slamajući otpor okupatora. 21. novembra, 1944. godine Tivat je postao slobodan grad - poručio je Milatović.

U minulom periodu Tivat je imao dinamičan rast i razvoj i zahvaljujući uspješno realizovanim investicijama pozicionirao je Crnu Goru na mapi kao nautičku i luksuznu destinaciju koja privlači pažnju posjetilaca sa svih meridijana, naveo je predsjednik države.

- Današnji Tivat je moderan i kosmopolitski grad. On je ključna tačka u turističkoj ponudi Crne Gore koja značajno doprinosi poboljšanju društvenog standarda, kvaliteta života građana, razvoju privrede i ekonomske stabilnosti Crne Gore. U želji da Tivat i Crna Gora uskoro postanu dio Evropske Unije, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Tivat" stoji u čestitci predsjednika Milatovića. - poručio je Milatović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:47