Јаков Милатовић на Експо Дубаи / - Министарство
15/01/2022 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Учешћем на Експо 2020 Дубаи jачамо економску дипломатиjу и стварамо броjне шансе

Наше присуство на Свjетскоj изложби потврда jе огромних напора, посвећености и знања циjелог тима да припреми, али и да током више од три мjесеца успjешно учествуjе на jедном оваквом догађаjу, изjавио jе министар

Министар економског развоjа Jаков Милатовић са сарадницима, у званичноj jе посjети Дубаиjу, у оквиру коjе борави и на Свjетскоj изложби Експо 2020. Делегациjа предвођена Милатовићем одржаће неколико важних састанака са представницима Владе Уjедињених Арапских Емирата (УАЕ), обићи павиљоне других земаља учесница, али и радити на припреми Националног дана Црне Горе на Експо 2020 коjи jе планиран за 6. фебруар.

„У веома изазовном тренутку у коjем се одвиjе Експо 2020 успjели смо да створимо вриjедност коjа jе конкурентна у амбиjенту у коjем се представља циjели свиjет. Наше присуство на Свjетскоj изложби потврда jе огромних напора, посвећености и знања циjелог тима да припреми, али и да током више од три мjесеца успjешно учествуjе на jедном оваквом догађаjу“, изjавио jе Милатовић.

image

Делегација у Дубаију

- Министарство

Према његовим риjечима, оправданост учешћа огледа се у броjним шансама коjе су створене, а дугорочно ће служити Црноj Гори.

„Овдjе смо да прикажемо културно и природно богатство, туристичке и инвестиционе потенциjале, оснажуjемо односе са другим земљама, али и jачамо економску дипломатиjу. Представљамо историjу, користимо прилике коjе нам садашње вриjеме нуди и активно учествуjемо у стварању будућности. Све то, имаће дугорочне позитивне ефекте за Црну Гору“, изjавио jе Милатовић.

Боравак у Дубаиjу прилика jе и да се реализуjу завршне пипремне активности за Национални дан Црне Горе коjи ће у оквиру Експо 2020 бити обиљежен 6. фебруара 2022. године као наjзначаjниjи догађаj за нашу земљу током свих 182 дана траjања Изложбе. Осим свечане церемониjе, обиљежавање Националног дана прилика jе за организациjу пословних догађаjа коjима ће прусуствовати броjни привредници из наше земље, али и страни инвеститори. Умjетнички програм употпуниће наступ свjетски познатог гитаристе Милоша Карадаглића.

Директорица Павиљона Црне Горе Милена Пеjовић Ераковић говорила jе о досадашњем учешћу и томе како jе Експо 2020 догађаj изузетних вриjедности.

„Дио смо заjеднице у коjоj представници из циjелог свиjета даjу своj допринос у остваривању неких од наjвећих циљева друштва. Сарадња са другим учесницима огледа се у свакодневим активностима коjе су рефлексиjа амбиjента коjи се створио на Експо 2020. Управо због тога, Експо не можемо посматрати као простор или догађаj већ као историjску вриjедност у коjоj смо удружени око идеjе да стварамо бољу будућност“, изjавила jе Пеjовић Ераковић. 

Према њеним риjечима, броjне делегациjе земаља учесница су имале прилику да посjете наш Павиљон, а посебно су задовољни чињеницом да jе изложбени простор Црне Горе веома конкуретан и занимљив посjетиоцима.

„Приликом осмишљавања циjелог концепта учешћа на Експо 2020, основна идеjа jе била да посjетиоци остваре неку врсту посебног ангажмана током боравка у Павиљону. Успjели смо да их заинтересуjемо тако да утисак о свему ономе што jе Црна Гора доживе као путовање коjе се наставља и након што напусте Експо. Осим аудио-визеулног, доживљаj употпуњуjу и информатори па jе гостопримство нешто по чему смо постали препознатљиви“, изjавила jе Пеjовић – Ераковић.

Током боравка у Дубаиjу, Милатовић ће одржати састанке са представницима Владе Уjедињених Арапских Емирата, али и представницима компаниjа са коjима ће говорити о шансама коjе би могле да убрзаjу економски напредак наше земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:28