Миљанић / Фото: Иван Петровић Ипе
18/05/2022 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић поручује: Стаће се на крај селективности у раду АСК

Апелујем на Агенцији да се интензивирају активности и да се неки крупни случајеви покрену, поручио је министар без портфеља

Свједоци смо да је постојала селективност у раду Агенције за спречавање корупције и томе ће се стати на крај", поручио је Зоран Миљанић, министар без потфеља задужен за борбу против корупције, гостујући у емисији Kонтак РТВ Никшић.

- Све институције су радиле посао у односу на то како су могле у датим околностима, па је и Агенција за спречавање корупције била у том сиситему у претходном периоду. Ако гледамо извјештај Европске комисије она има одличне резулатате. Међутим свједоци смо да је постојала селективност. Шта значи селективност? Према некоме сте спроводили процесе а према некоме нијесте. То не може. Сви смо пред законом једнаки. Kако локални функционери, тако и предсједник државе, Владе или било ко други. То је посао независне институције. Апел Агенцији да се интензивирају активности и неки крупни случајеви покрену- поручио је Миљанић.

У борби против корупције кључна су и законска рјешења, напомиње Миљанић.

- Закон о поријеклу имовине је један од два кључна којима би се уредила та област. То су такозвани антимафијашки закони. Он је упућен Европској комисији на мишљење. Очекујемо да се ускоро нађе пред посланицима у црногорском парламенту и да буде изгласан. Не вјерујем да постоји у парламенту неко коме не одговара изгласавање таквог закона јер би тиме бацио сумњу на себе, да се нечега плаши. Тиме ћемо имати основ за борбу против пошасти-корупције и организованог криминала- закључио је Миљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:56