Ђукановић и шетњи са унуком / - Тик ток
08/06/2022 u 18:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мило Ђукановић крштен у Васељенској патријаршији у Цариграду

Информација о крштењу најмлађег Ђукановића је објављена и на сајту Васељенске патријаришје, а интересантно је да је васељенски патријарх Вартоломеј дао благослов за крштење, а неће кристити унука црногорског предсједника

Унук актуелног црногорског предсједника Мила Ђукановића, који носи његово име, крштен je у Васељенској патријаршији у Цариграду, потврдио је васељенски патријарх Вартоломеј.

Према сазнањима портала Дана крштење je обавиo митрополит галски Емануил. Информација о крштењу најмлађег Ђукановића је објављена и на сајту Васељенске патријаришје. Интересантно је да је васељенски патријарх Вартоломеј дао благослов за крштење, а неће крстити унука црногорског предсједника. Крштење унука предсједника Ђукановића обављено је одмах након његовог сусрета са патријархом.

Иначе, предсједник Мило Ђукановић сусрео се данас, током посјете Истанбулу, са васељенским патријархом Вартоломејем, у сједишту Цариградске патријаршије на Фанару. Патриујарх је подсјетио да је најмање у два наврата имао прилику да посјети Црну Гору и сусретне са са покојним митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, којег је назвао веома добрим и образованим теологом.

- Данас дијелимо са Вама радост коју имате поводом крштења унука које ће услиједити. Његова еминенција је ту да одради церемонију, а свакако имате и мој благослов и надамо се да ће Ваш унук кроз тај свечани чин постати добар хришћанин, прије свега  - казао је Вартоломеј.

Снимак разговора са Ђукановићем објављен је на Фејсбук страници патријаршије.

Ђукановић, иначе, борави у Истанбулу на 25. Евроазијском економском форуму, гдје учествује на позив предсједника Мармара фондације Акана Сувера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:02