/ foto dan
07/11/2023 u 08:07 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministar lično pospremio kancelariju: Milović uklonio "Seobu Srba" i vratio "Justiciju"

Reprodukciju slike Paje Jovanovića "Seoba Srba" postavio je nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić, a o(p)stala je na zidu pored kojeg su najčešće pravljene fotografije ministara i njihovih gostiju i dok je ministar bio Marko Kovač

Novi ministar pravde Andrej Milović uklonio je sa zida svoje kancelarije reprodukciju poznate slike Paje Jovanovića "Seoba Srba" i na njeno mjesto postavio ulje na platnu slikara Srđana Vukčevića "Justicija", saznaje "Dan".

Reprodukciju Jovanovićeve slike postavio je nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić, a o(p)stala je na zidu pored kojeg su najčešće pravljene fotografije ministara i njihovih gostiju i dok je ministar bio Marko Kovač.

Međutim, jedan od prvih poteza novog ministra pravde Andreja Milovića, funkcionera Pokreta Evropa sad, bilo je upravo skidanje ove reprodukcije. Prema našim saznanjima, on je to učinio lično. Zasukao je rukave, skinuo reprodukciju sa zida, iz susjedne kancelarije uzeo "Justiciju", očistio je od prašine i stavio je na zid. Vrlo brzo se ukazala prilika da se to ovjekovječi jer je pored "Justicije" fotografisan ambasador Austrije Karl Miler.

Prema našim saznanjima, Milović je, dok je zamjenjivao slike u svojoj kancelariji, prokomentarisao da "Seoba Srba" ostaje u Ministartsvu pravde, ali da će ubuduće biti u kancelariji njegovog šefa kabineta. Istakao je i da nema ništa protiv slike Paje Jovanovića, ali smatra da je prikladnije da u njegovom kabinetu bude "Justicija".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 22:19