FOTO: Ministarstvo / - FOTO: MINISTARSTVO
14/03/2023 u 12:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar javne uprave: EK će pomoći sve buduće projekte u oblasti sajber bezbjednosti

Ministar javne uprave je informisao predstavnika Evropske komisije i o aktivnostima Ministarstva na profesionalizaciji javne uprave

Evropska komisija snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i pomoći će sve buduće projekte Ministarstva javne uprave koji se tiču cyber bezbjednosti, zaključeno je danas u sjedištu Evropske unije u Briselu na sastanku ministra javne uprave mr Marasha Dukaja i zamjenika generalnog direktora Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Marka Makovca.

-Crna Gora ima punu podršku Evropske komisije, da se još odlučnije posveti evropskim integracijama- kazao je Makovec na sastanku.

Crnogorska delegacija je informisala evropske partnere da je u susret predsjedničkim izborima povećan broj cyber napada na informacionu infrastrukturu, ali je na sve napade adekvatno odgovoreno te nije došlo ni do kakvog ometanja rada državnih institucija i servisa koji se pružaju građanima i privredi.

Ministar javne uprave je informisao predstavnika Evropske komisije i o aktivnostima Ministarstva na profesionalizaciji javne uprave.

-Naš cilj je unapređenje kvaliteta usluga građanima i privredi, i dostizanje standarda za pristupanje Evropskoj uniji. Ovo je prilika za promociju ostvarenih rezultata i napretka Crne Gore u procesu reforme javne uprave i digitalne transformacije, kao i za osvrt na preporuke Evropske komisije iz Izvještaja za Crnu Goru- kazao je ministar Dukaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:30