/ фото - Влада ЦГ
06/05/2022 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Ковач одржао састанак са предсједником Синдиката УИКС-а

Захтјеви синдиката ће бити и институционално подржани, а врата овог Министарства ће увијек бити отворена за све запослене УИКС-у у циљу рјешавања постојећих проблема

Министар правде, Марко Ковач, састао се јуче са представницима синдиката Управе за извршење кривичних санкција . Предсједник Синдиката, Предраг Спасојевић, искористио је ову прилику да укаже на проблеме обрачуна зарада који се односе на примјену пројекта „Европа сад!“ на запослене у УИКС-у.

Министар Ковач казао је да се ова питања морају ријешити у сарадњи са Министарством финансија и Владом Црне Горе, те да ће у складу са тим покренути процедуру рјешавања проблема радног стажа, прихода и сталног запослења овог кадра.

На састанку је покренуто и питање стамбених задруга, које због своје комплексности изискује потребу да Министрство правде организује посебан састанак којем ће присуствовати већи број представника заинтересованих страна.

- Захтјеви синдиката ће бити и институционално подржани, а врата овог Министарства ће увијек бити отворена за све запослене УИКС-у у циљу рјешавања постојећих проблема и што квалитетније сарадње- закључио је министар Ковач.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:28