Miomir Vojinovic / foto: Ivan Petrović IPE
06/07/2022 u 20:28 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar prosvjete sa predstavnicom UNDP-a: Uvode elektronski upis u studentske domove

UNDP je, kako je istakla Gašparikova, spreman da podrži ministarstvo i u uvođenju dodatnih elektronskih servisa, navodi se u saopštenju

Ministar prosvjete Miomir Vojinović јe tokom razgovora sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Daniјelom Gašparikovom istakao da će raditi na unapređenju kvaliteta obrazovanja i položaјa prosvјetnih radnika. Naјavljeno јe da će UNDP pomoći uvođenju elektronskog priјavljivanja u studentske domove i privatne vrtiće.

– Vojinović je naglasio da stručna podrška međunarodnih partnera kao što je UNDP, na našem evropskom putu i u ispunjavanju Agende 2030, mnogo znači. Na sastanku je bilo riječi i o prioritetima Ministarstva prosvjete sa ministrom Vojinovićem na čelu u narednom periodu u sektoru obrazovanja. Ministar Vojinović je ponovio da će u ovom mandatu, s obzirom na nadležnost ministarstva, sistemu obrazovanja biti posvećena veća pažnja, kroz nastavak rada na ključnim zakonima i programu za sistem obrazovanja – navodi se u saopštenju.

Gašparikova je istakla važnost koordinacije između Ministarstva prosvjete i programskih inicijativa koje UNDP implementira u zemlji.

– Podsjetila je da je UNDP već podržao kreiranje e-usluga za upis u vrtiće, osnovne škole i državni Univerzitet, čime je upisna procedura značajno olakšana, dodajući da je u planu i uvođenje novih elektronskih servisa za upis na privatne fakultete, u studentske domove kao i elektronski upis za privatne vrtiće. UNDP je, kako je istakla Gašparikova, spreman da podrži ministarstvo i u uvođenju dodatnih elektronskih servisa – piše u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:59