/ - Фото: Министарство здравља
20/05/2022 u 14:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Шћекић разговарао са представницима Синдиката запослених у здравству

На састанку је било ријечи и о активностима и статусу Стамбене задруге за запослене у здравству и актуленим дешавањима која се тичу допунског, односно прековременог рада у Клиничком центру Црне Горе

Министар здравља Драгослав Шћекић, на иницијативу Синиката запослених у здравству разговарао је данас са представницима ове синдикалне организације, које је предводио предсједник Небојша Радоњић.

Како су саопштили из Министарства, фокус разговора био је на актуелном Гранском колективном уговору за здравство и иницијативи ове синдикалне организације за евентуалним измјенама у правцу изједначавања повећања коефицијената за све категорије запослених у здравственом систему.

На састанку је било ријечи и о активностима и статусу Стамбене задруге за запослене у здравству и актуленим дешавањима која се тичу допунског, односно прековременог рада у Клиничком центру Црне Горе.

Министар Шћекић казао је да разумије настојање њихове синдикалне организације да повећањем зарада буду задовољни и једнако уважени сви запослени у здравству, како медицински тако и немедицински кадар, међу којима су правници, економсти, ИТ стручњаци, хигијеничарке, возачи и други.

Он је казао да ће Министарство здравља у најскорије вријеме, заједно Министарством финансија и осталим учесницима у изради ГКУ, сагледати комплетну ситуацију, како би у складу са тренутном економском ситуацијом дошли до задовољавајућег решења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:54