Шћекић, Рајнке / - фото: Бојана Ћупић
25/05/2022 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар здравља са Рајнке: САД ће наставити да буду партнер у jачању здравственог система

Шћекић jе захвалио Раjнке на помоћи коjу jе Влада САД-а упутила током пандемиjе корона вируса посебно наглашаваjући значаj Проjекта jачања националних капацитета ковид-19

Сjедињене Америчке Државе (САД) наставиће буду конструктиван партнер у jачању здравственог система и свих сервиса неопходних за оснаживање капацитета здравствене заштите, закључено jе на састанку министра здравља Драгослава Шћекића и амбасадорке САД-а, Џуди Раjзинг Раjнке.

Шћекић jе захвалио Раjнке на помоћи коjу jе Влада САД-а упутила током пандемиjе корона вируса посебно наглашаваjући значаj Проjекта jачања националних капацитета ковид-19, чиjа jе вриjедност 2,7 милиона УСД, а коjу имплементира Канцелариjа Свjетске здравствене организциjе.

- Оваj, као и многи други проjекти коjим помажате наш здравствени систем потврда су истинске и приjатељске намjере америчког народа да заjедничким напорима подигнемо квалитет пружања здравствене заштите и омогућимо грађанима медицинске третмане и услуге наjвишег нивоа - казао jе Шћекић, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Он jе подсjетио и на значаj ПЦР лабораториjе у Беранама коjа jе такође израз помоћи америчке амбасаде, али и нагласио важност свих будућих проjеката коjи ће унаприjедити здравствени систем како у инфраструктурном тако и сваком другом смислу.

Шћекић jе рекао да ће посебно водити бригу улагањима у развоj здравственог система и да ће са максималном одговорношћу искористити донирана средства.

- Желимо да покажемо одговорност према нашим грађанима, али и према онима коjи су нашли за сходно да уложе средства за ту помоћ -рекао jе jе Шћекић.

Он jе упознао амбасадорку са плановима и изазовима са коjима се суочава систем здравства.

Раjнке jе, како jе саопштено, захвалила Шћекићу на отворености и указаном повjерењу и исказала jасну и недвосмислену намjеру САД-а да настави са подршком и помоћи Црноj Гори кроз наjприоритетниjе области.

- Она jе подсjетила на тежак период ЦОВИД пандемиjе коjи jе погодио свиjет и коjи jе jасно показао како заjедништво и синергиjа немаjу алтернативу те да само удружени, како jе казала, можемо стати на краj изазовима коjи не познаjу границе -рекли су из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:41