Jakšić Stojanović u Radovićima / - MPNI
15/04/2024 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarka Jakšić Stojanović obišla radove na školi u Radovićima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, obišlu su danas radove na izgradnji OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima.

- Radovi teku planiranom dinamikom i očekujemo da će biti završeni u martu 2025. godine, te da će djeca iz Radovića, školsku 2025/26. dočekati u savremenom objektu izgrađenom po uzoru na ovakve objekte u Evropi i svijetu, istakla je ministarka i izrazila zadovoljstvo do sada učinjenim na terenu, prenosi Agencija CG News.

Nova Osnovna škola „Branko Brinić“ zauzimaće površinu od 2800 metara kvadratnih. U njoj će biti smještena i područna jedinica vrtića „Bambi“, ali će se u njoj odvijati i nastava Muzičke škole Tivat. Ukupna vrijednost projekta je 4,7 miliona eura bez pdv-a. 

- Ovo je značajna godina za Tivat kada je u pitanju ulaganje u obrazovnu infrastrukturu. Planirana je potpuna rekonstrukcija škole u Donjoj Lastvi, raspisan je tender za rekonstrukciju krova za školu u Tivtu ali i za adaptaciju prostora za vrtić „Bambi“ na Seljanovu. U prethodnom periodu Ministarstvo je obezbjedilo najsavremeniju IT opremu za sve škole u opštini – kazala je Jakšić Stojanović.

image

Jakšić Stojanović u Radovićima

- MPNI
image

Jakšić Stojanović u Radovićima

- MPNI
image

Jakšić Stojanović u Radovićima

- MPNI
image

Jakšić Stojanović u Radovićima

- MPNI

Svoje zadovoljstvo dinamikom gradnje nije krio ni predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

- Nakon više decenija, ovo je prvi školski objekat koji se gradi na teritoriji tivatske opštine“, rekao je Komnenović i pohvalio saradnju sa ministarstvom. „Ovaj kraj ima dugu tradiciju školovanja na narodnom jeziku i mališani u Radovićima zaslužuju nov i savremen objekat. Mi smo uložili značajne napore u adaptaciju Doma kulture u Đuraševićima, gdje djeca privremeno pohađaju školu, naveo je Komnenović.

Jakšić-Stojanović i Rajzing Rajnke posjetile pljevaljsku Gimnaziju: Završena prva faza rekonstrukcije

Po riječima predsjednika opštine u narednom periodu očekuje se raspisivanje tendera za rekonstrukciju područne škole u Donjoj Lastvi, a opština će do kraja godine rješiti imovinsko-pravna pitanja koja će prethoditi raspisivanju tendera za rekonstrukciju područne škole u Gradiošnici, koja će kako je planirano postati devetogodišnja.

- Sa ponosom kažem da Tivat ima najmasovniju osnovnu školu sa preko 2000 đaka i da se naredne godine očekuje formiranje i do 14 razreda upisanih prvaka. Na dobrom smo putu da im obezbjedimo kvalitetan prostor za rad i učenje – zaključio je Komnenović.

Obilasku škole prisustvovao je potpredsjednik opštine Jovan Brinić, direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan, direktor škole Ivica Tošev, ali i predstavnici Mjesne zajednice Krtoli.

Radove na OŠ „Branko Brinić“ izvodi „LD gradnja“ iz Nikšića. Rok za završetak radova je prvi kvartal 2025. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:32