МПНКС расписало је Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа / - Министарство просвјете
20/06/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарсто просвјете расписало је Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа

Након објављивања ранг листе ученици подносе школи оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе и дипломе о резултатима са државних и међународних такмичења, односно додијељеном признању у роковима које одреди школа

Министарсто просвјете расписало је Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа у Црној Гори за школску 2022/2023. годину. 

Из Министарства су објавили опште услове за пријем:

На Конкурс за упис у први разред средње школе пријављују се кандидати који су завршили основну школу и који у вријеме подношења пријаве нијесу старији од 17 година.

Пријава на Конкурс подноси се 27, 28. и 29. јуна 2022. године (од 0 до 24 часа) и 30. јуна 2022. године (до 15 часова).

Пријава на Конкурс подноси се електронски на адресу www.upisi.edu.me. Ученик који први пут користи апликацију за упис потребно је да се претходно региструје.

- У току трајања рока за подношење пријава за упис у школу, комисија је дужна да сваког дана у 16 часова објави ажурирану ранг листу кандидата, пријављених до 15 часова тога дана, а ради њиховог информисања о мјесту на ранг листи. Ранг листа се објављује на огласној табли школе и садржи за сваког кандидата: име, име родитеља, односно старатеља, презиме, остварени број бодова појединачно по критеријумима који се вреднују за упис и остварени укупан број бодова.

Ранг листа кандидата за упис у школу објављује се на огласној табли школе најкасније до 4. јула 2022. године. Након објављивања ранг листе ученици подносе школи оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе и дипломе о резултатима са државних и међународних такмичења, односно додијељеном признању у роковима које одреди школа.

Ученици који се уписују у први разред средњих школа ослобођени су од плаћања административне таксе, у складу са чланом 18 Закона о административним таксама („Службени лист РЦГ“, бр. 18/19) - саопштено је из Министарства.

Конкурс у цјелости можете наћи  на званичном сајту Министарства просвјете, односно на сљедећем линку:

https://www.gov.me/dokumenta/2eb11339-a4de-4955-a9e8-2fb7681fa05c

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MPNKSUPIS
21. mart 2023 21:52