/ - Милован Нововић
26/09/2023 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Učeniku koji je prijetio pištoljem odrediti vaspitne mjere

Slučaj je prijavljen policiji i od osumnjičenog i učenika kao svjedoka se uzimaju izjave

Ministarstvo prosvjete oglasilo se oko današnjeg incidenta u Bijelom Polju, navodeći da su sugerisali Upravi Srednje elektro-ekonomske škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

Podsjetimo, maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju danas je u dvorištu škole potezao pištolj na učenike, za koji se kasnije ispostavilo da je startni, poznatiji kao svadbarski pištolj. 

Maturant je učenicima prijetio tim pištoljem, a automobilom pobjegao sa lica mjesta kada je u dvorište došao pomoćnik direktora.

Slučaj je prijavljen policiji i od osumnjičenog i učenika kao svjedoka se uzimaju izjave.

- Prema podacima koje smo dobili od Uprave škole, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole - Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi. Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda. U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika. Na osnovu pravovremenih aktivnosti koje je preduzela Uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja - zaključuje se u saopštenju Ministarstva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 19:55