Ана Новаковић Ђуровић / - фото: Министарство екологије
24/05/2022 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство екологије: Риjешити црне еколошке тачке-базена црвеног муља

Задатак Радне групе jе да у што хитниjем року информише Владу Црне Горе о тренутном стању и предлогу хитних и конкретних мjера и модела за рjешавање овог вишегодишњег еколошког проблема

Данас jе у Министарству екологиjе, просторног планирања и урбанизма одржан састанак Радне групе за разматрање питања стања базена црвеног муља (на локациjи КАП-а) и дефинисање даљих корака у поступању надлежних органа, саопштено је из овог министарства.

Како се наводи, задатак Радне групе jе да у што хитниjем року информише Владу Црне Горе о тренутном стању и предлогу хитних и конкретних мjера и модела за рjешавање овог вишегодишњег еколошког проблема. 

- Састанку су, осим министарке Ане Новаковић Ђуровић, присуствовали директор Директората за екологиjу, Душан Бугарин са сарадницима, директор Агенциjе за заштиту животне средине, Милан Газдић са сарадницима, менаџер Главног града Марjан Jунчаj са сарадницима, као и представници еколошке инспекциjе и Министарства унутрашњих послова - истиче се у саопштењу.

Додају да је радна група прикупила сву документациjу у вези са базенима црвеног муља од свих надлежних органа, о чему jе дискутовано током састанка.

- Такође, у току jе израда акционог плана са хитним, краткорочним и средњорочним мjерама у вези са овим проблемом - закључили су из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:30