Ministarstvo prosvjete / - SRDJAN BOLJEVIC
29/03/2022 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство финансира трошкове исхране за професоре из Украјине и њихове породице

Јасна порука МПНКС јесте да образовање афирмише вриједности суживота, толеранције, уједињавања људи, нација и културе у циљу очувања академских слобода, мира и одрживе будућности", наводе они

Министарство просвјете, науке, културе и спорта ће финансирати трошкове исхране за професоре/истраживаче и њихове породице из Украјине, који су, усљед ратних збивања, напустили своју земљу.

-Исхрана ће бити организована у Дому ученика и студената у Подгорици, а према подацима УЦГ очекује се долазак до десет професора. Овим гестом  МПНКС пружа подршку и изражава дубоку солидарност са  колегама, професорима, академицима, истраживачима, као и са свим грађанима Украјине који се суочавају са непосредним посљедицама рата. Такође, на овај начин желимо да нагласимо да је наша људска дужност да пружимо помоћ и  покажемо  емпатију према страдању, жртвама и избјеглицама које су изгубиле своје домове у ратом захваћеном подручју, сада када им је то најпотребније. наводе из Министарства.

Додају:"Јасна порука МПНКС јесте да  образовање афирмише вриједности суживота, толеранције, уједињавања људи, нација и културе у циљу очувања академских слобода, мира и одрживе будућности".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:35