Naši kadeti mogu pohađati strane akademije / - MINISTARSTVO ODBRANE
17/05/2024 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo odbrane objavljuje oglas za upis kadeta/kadetkinja na vojne akademije u tri zemlje

Ministarstvo odbrane raspisalo je javne oglase za upis kadeta ili kadetkinja na renomiranim vojnim akademijama u Italiji, Austriji i Turskoj, počev od studijske 2024/25. godine.

Raspisan je oglas za izbor jednog kadeta ili kadetkinje za obrazovanje na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Modeni, smjer Pješadija.

Za obrazovanje na Terezijanskoj vojnoj akademiji kod Beča, oglas je raspisan za dva mjesta, jedno za smjer Pješadije, a drugo Logistike.

Za studije na vojnim akademijama u Turskoj raspisan je oglas za ukupno četiri mjesta, od čega u Ankari jedan kadet ili kadetkinja za smjer Pješadije na Vojnoj akademiji kopnene vojske, dva za Medicinski fakultet Gülhane, takođe u Ankari, a jedan kadet ili kadetkinja za budućeg pilota ili pilotkinju na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu.

Kandidati moraju biti crnogorski državljani, ne mlađi od 18 godina, niti stariji od 21 godinu na dan 31. decembra 2024. godine.

Neophodno je da su imali najmanje vrlodobar uspjeh u srednjoj školi. Ministarstvo odbrane primljenim kadetima i kadetkinjama obezbjeđuje besplatno obrazovanje na pomenutim vojnim akademijama, besplatan smještaj i ishranu u njihovim internatima, kao i mjesečna primanja, a nakon završetka studija, obezbijeđen im je posao u Vojsci Crne Gore.

Opšti i posebni uslovi oglasa, prava i obaveze tokom obrazovanja, spisak potrebne dokumentacije, način prijavljivanja, kao i prijavni obrazac nalaze se na linkovima:

https://www.gov.me/dokumenta/1eedac15-8ada-4102-a131-159d443718ef

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-i-prijavni-obrazac-za-izbor-kadeta-za-obrazovanje-na-vojnim-akademijama-u-republici-turskoj

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-i-prijavni-obrazac-za-izbor-kadeta-za-obrazovanje-na-terezijanskoj-vojnoj-akademiji-u-republici-austriji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 21:07