Ministarstvo prosvete Crne Gore / - FACEBOOK
23/05/2024 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija najoštrije osuđuje javni nastup gospodina Milutina Mirjačića, direktora JU OŠ "Bajo Pivljanin" Plužine, na jučerašnjem skupu u Podgorici.

Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava. Ovakav neprimjereni javni nastup je suprotan zakonskim normama i nespojiv je sa nosiocima javnih funkcija u obrazovno - vaspitnim ustanovama. Za očekivati je da neko ko je izabran po zakonima Crne Gore, poštuje državu i njen ustavni poredak.

Zato će MPNI će inicirati da Školski odbor JU OŠ "Bajo Pivljanin" ispita djelovanje direktora i u okviru svojih nadležnosti, utvrdi njegovu odgovornost.

UCG: Osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar

Podsjećamo javnost da su imenovanja i razrješenja direktora obrazovno-vaspitnih institucija važećom zakonskom regulativom u nadležnosti školskih odbora, te Ministarstvo nema mogućnost direktnog ispitivanja njihove odgovornosti.

Ovom prilikom apelujemo na sve zaposlene u prosvjeti da se uzdrže od aktivnosti i radnji koje za posljedicu mogu imati stvaranje podjela u društvu, narušavanje ugleda države i funkcionisanje njenog pravnog sistema.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno svom cilju, unapređenju kvaliteta obrazovanja i stvaranju kvalitetnijeg obrazovnog sistema koji mora ostati imun na političke i sve druge uticaje u kojem će prosvjetni radnici svojim djelovanjem biti primjer učenicima i van učionica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 09:45