Ministarstvo poljoprivrede / - MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
14/01/2023 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo poljoprivrede: Efikasno spriječena bespravna gradnja asfaltne baze u Podgorici

Danas sa ponosom objavljujemo da su se naši napori isplatili rezultatima koji će pomoći da se u potpunosti zaustavi nelegalna eksploatacija šljunka, navodi se u saopštenju

Zajedničkom akcijom Operativnog tima za sprečavanje nelegalne eksploatacije šljunka na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem, a u saradnji sa Upravom policije i nadležnim tužilaštvom, efikasno je spriječena bespravna izgradnja inženjerskog objekta – asfaltne baze u Podgorici investitora „Tehnoput“, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako ističu, sa ponosom objavljuju da su se njihovi napori isplatili. 

- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posvećeno je zaštiti i očuvanju crnogorskih rijeka i vodotokova. Danas sa ponosom objavljujemo da su se naši napori isplatili rezultatima koji će pomoći da se u potpunosti zaustavi nelegalna eksploatacija šljunka. Nastavićemo vrijedno da radimo na obezbjeđivanju zdravog i bezbjednog okruženja za sve nas, ističe se u saopštenju. 

Navode da u skladu sa zaključcima Vlade Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koordiniše operativnim timom u cilju zaštite zone vodoizvorišta Bolje sestre zbog ozbiljnih problema izazvanih eksploatacijom šljunka i pijeska.

Navode da "ove nelegalne aktivnosti smanjuju kapacitet vodoizvorišta što ugrožava vodosnabdijevanje stanovništva i funkcionisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje".

- Nastavićemo da, uz pojačan inspekcijski nadzor, sprovodimo sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju zaštite javnog interesa Crne Gore, zaključuje se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:04