Брдо Горица након пожара / - фото: МПШВ
30/07/2021 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство пољопривреде припремило саднице за обнову Горице

Посебно позиваjу на строго поштовање прописа и одговорност, када jе у питању самостално паљење ватре на отворном простору и на суздржавање од таквих радњи

У циљу благовремене санациjе посљедица пожара, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управа за шуме Црне Горе, опредиjељуjу 10. 000 садница црног бора за пошумљавање брда Горица, саопштено jе из Министарства.

Како наводе, Министарство ће у септембру, када се створе услови за пошумљавање, позвати грађане, невладине организациjе и образовне установе, да заjедничким снагама вратимо плућа Подгорице.

– Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде овим путем апелуjе на грађане да буду одговорни и да се суздрже од беспотребних и неконтролисаних паљења ватре на отвореном простору и у наредном периоду буду максимално одговорни и приjаве пожар уколико га уоче позивом на броj 112 – истичу из Министарства.

Посебно позиваjу на строго поштовање прописа и одговорност, када jе у питању самостално паљење ватре на отворном простору и на суздржавање од таквих радњи.

– Буди одговоран, сприjечи пожар! – закључуjу из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:38