Зграда Министарстава правде / Радоје Живковић
27/04/2022 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство правде: Каменовање аутобуса варварски, антицивилизацијски и антиевропски чин

Напад на аутобус пун дјеце, вјерника, и то за вријеме најзначајнијег хришћанског празника, може се тумачити као злочин подстакнут мржњом или нетрпељивошћу, наводе из министарства

Министарство правде, људских и мањинских права најоштрије осуђује каменовање аутобуса које се десило на Цетињу, као и сваки вид показивања насиља над онима који су другачије нације или вјероисповијести, саопштили су из овог ресора.

- Наглашавамо да су ове радње законом строго забрањене, а са моралног аспекта у потпуности недопустиве. Овакав варварски, антицивилизацијски и антиевропски чин мора бити предмет дубоко испитивања од стране надлежних органа, односно Управе полиције и тужилаштва, као и омбудсмана. Напад на аутобус пун дјеце, вјерника, и то за вријеме најзначајнијег хришћанског празника, може се тумачити као злочин подстакнут мржњом или нетрпељивошћу - наводе из министарства.

Како су истакли, сви они који теже да Црна Гора у правом смислу ријечи буде слободна мултинационална и мултиконфесионална држава морају бити спремни да осуде овакво дјело.

- Овим путем подсјећамо да је Цетиње град који је одувијек окупљао народе са свих страна свијета и да нечовјечне радње, попут каменовања аутобуса који превози дјецу друге националности, озбиљно пријети да укаља имиџ који је Цетиње као дипломатско сједиште градило вјековима.

Апелујемо на грађанке и грађане Цетиња, али и ширу јавност, да покажемо љепоту Пријестонице и цијеле Црне Горе и ујединимо се у различитостима - наводи се у саопштењу Министарство правде, људских и мањинских права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:31