/ - фото:Принтскрин/Портал РТЦГ - Министарство правде
28/07/2021 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство правде обиљежиће сјутра Међународни дан сjећања на ромске жртве холокауста

Наводи се да ће о значаjу Међународног дана сjећања на ромске жртве Холокауста говорити потпредсjедник Владе Дритан Абазовић и шефица Делегациjе Европске униjе Оана Кристина Попа

Министарство правде, људских и мањинских права обиљежиће сjутра Међународни дан сjећања на ромске жртве холокауста.

Како jе саопштено из тог ресора, догађаj ће организовати Дирекциjа за инклузиjу Рома и Египћана у сарадњи са Црногорским народним позориштем (ЦНП), а програм почиње у 20 сати.

– Програмом jе предвиђено приказивање дигиталне изложбе фотографиjа коjе приказуjу страдања Рома и Синта, жртава Холокауста, након чега jе предвиђен jедносатни наступ оперске пjевачице Наташе Тасић Кнежевић из Београда, добитнице награде за наjистакнутиjу Ромкињу на свиjету – каже се у саопштењу.

Наводи се да ће о значаjу Међународног дана сjећања на ромске жртве Холокауста говорити потпредсjедник Владе Дритан Абазовић и шефица Делегациjе Европске униjе (ЕУ) у Црноj Гори, Оана Кристина Попа.

Из Министарства подсjећаjу да jе Резолуциjом Европског парламента, коjа jе усвоjена 15. априла 2015. године, званично проглашен Дан сjећања на ромске жртве холокауста.

– Европски парламент jе 2. август прогласио Европским даном сjећања на ромске жртве холокауста, а од земаља чланица ЕУ jе затражено да таj датум у своjим земљама прогласе Даном сjећања на Холокауст над Синтима и Ромима – додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 08:01