Полицијска академија у Даниловграду / -Фото: Кодекс
21/06/2023 u 14:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pravde poziva kandidate da se prijave za Obrazovni program zatvorski policajac

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 9. februara usvojila Informaciju Ministarstva pravde o potrebi upisa polaznika Obrazovnog programa za zanimanje zatvorski policajac

Ministarstvo pravde pozdravilo je raspisivanje Konkursa za upis II generacije polaznika Obrazovnog programa za zanimanje zatvorski policajac u JU VSŠ "Policijska akademija" za školsku 2023/2024. godinu.

– Koristimo priliku da pozovemo sve kandidate koji ispunjavaju uslove da se prijave na predmetni konkurs u periodu od 21. juna do 06. jula ove godine i to za 26 polaznika Obrazovnog programa za zanimanje zatvorski policajac – saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Ističu da je na inicijativu i za potrebe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija tokom 2010. godine u JU Viša stručna škola "Policijska akademija" u Danilovgradu licenciran obrazovni program za zanimanje zatvorski policajac/ka u obimu od 120 CSPK kredita – V stepen kvalifikacije obrazovanja.

– Polaznici Prve generacije po Obrazovnom programu za zanimanje zatvorski policajac, njih 26, školovanje su uspješno završili i zvanje zatvorski policajac stekli tokom jula 2012. godine. Nakon obavljenog pripravničkog staža, 22 polaznika zasnovali su radni odnos u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija" – navodi se u saopštenju.

Takođe ističu da, Javna ustanova Viša stručna škola "Policijska akademija" u Danilovgradu, javni poziv za ovaj obrazovni program za zanimanje zatvorski policajac nije raspisivala u dužem vremenskom periodu iz razloga što Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija nijesu iskazivali potrebu za istim.

– Imajući u vidu da JU Viša stručna škola "Policijska akademija" u Danilovgradu ima licenciran Obrazovni program za zanimanje zatvorski policajac u trajanju od 18 mjeseci, te da je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u dužem periodu prisutan i u značajnoj mjeri izražen nedostatak kadra stručno osposobljenog za obavljanje veoma specifičnih poslova, Ministarstvo pravde i Uprava za izvšenje krivičnih sankcija su smatrali neophodnim pokretanje procedure za raspisivanje javnog konkursa za upis polaznika Obrazovnog programa za zanimanje zatvorski policajac. Obrazovanjem polaznika po ovom obrazovnom programu će se stvoriti uslovi da se u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zapošljava kadar stručno osposobljen za obavljanje veoma specifičnih poslova na koji način će se ojačati kadrovski kapaciteti Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i povećati nivo bezbjednosti u Upravi, što će u konačnom u bitnom uticati na kvalitet rada zaposlenih i u značajnoj mjeri poboljšati poštovanje ljudskih prava lica lišenih slobode – zaključuju iz Ministarstva pravde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 14:31