Ministarstvo prosvjete / - ARHIVA DANA
25/09/2023 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Crna Gora i Francuska primjer saradnje na polju obrazovanja

Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja“, kaže se u saopštenju

Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist na polju obrazovanja, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva prosvjete.

Kako su kazali, državna sekretarka Ministarstva prosvjete Maša Stevović i generalni direktor Direktorata za srednje obrazovanje Slobodan Savović razgovarali su danas sa članovima delegacije akademske zajednice regiona Auvergne Rhone Alpes iz Francuske.

- Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se na sastanaku predstavnika Ministarstva prosvjete i delegacije Francuske razgovaralo o modalitetima saradnje.

- Saradnja, između ostalog, uključuje i mogućnost razmjene nastavnika i učenika, kao i popularizaciju izučavanja francuskog jezika u školama u Crnoj Gori - rekli su iz Ministarstva.

Oni su kazali da će delegacija Francuske obići srednje škole u Podgorici, Beranama, Budvi, Baru i Cetinju koje imaju programe iz oblasti turizma, ugostiteljstva, medicine, umjetnosti kao i program gimnazije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 17:24