Ministarstvo prosvjete
23/11/2022 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Nije ukinut nijedan produženi boravak u bilo kojoj podgoričkoj školi

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da ćemo školama predložiti da produženi boravak u svim školama za ovaj klasifikacioni period nastavi da radi kao i do sada, naveli su iz tog resora

Ministarstvo prosvjete demantovalo je informaciju plasiranu u javnosti da se od narednog mjeseca ukida produženi boravak u školama u Podgorici.

- Povodom površnih, netačnih i zlonamjernih informacija koje su ovih dana plasirane u javnosti, a u vezi sa radom produženog boravka u osnovnim školama u Glavnom gradu, obavještavamo javnost, prije svega učenike i njihove roditelje ili staratelje, da Ministarstvo nije ukinulo nijedan produženi boravak u bilo kojoj podgoričkoj školi, ističu iz tog resora.

Kako su pojasnili, Ministarstvo prosvjete je u postupku davanja saglasnosti na opšta akta škole, samo dosljedno primijenilo Zakon i druge propise koji regulišu ovu oblast što ne znači ukidanje produženog boravka od 1. decembra 2022. godine.

- Koristimo priliku da obavijestimo javnost da ćemo školama predložiti da produženi boravak u svim školama za ovaj klasifikacioni period nastavi da radi kao i do sada. Osim toga, Ministarstvo će u saradnji sa Zavodom za školstvo, pružiti školama stručnu pomoć u organizaciji nastave u prvom razredu i jutarnjem i produženom boravku, navode iz Ministarstva.

Dodaju da to znači da će se u drugom polugodištu pronaći rješenje koje na zakonit, racionalan i optimalan način obezbjeđuje produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda u ustanovama koje za to imaju mogućnosti, što je u interesu učenika, roditelja i obrazovno-vaspitnih ustanova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 15:06