/ FOTO: MINISTARTSVO PROSVJETE
29/07/2022 u 09:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete održalo konsultativni sastanka

To je urađeno kao i Izjavu opredjeljenja za transformaciju obrazovanja u Crnoj Gori, koja će biti predstavljena na Globalnom samitu o transformaciji obrazovanja u Njujorku, u septembru tekuće godine

Tokom sastanka, u zgradi Ujedinjih nacija u Podgorici, koji je Ministarstvo prosvjete organizovalo uz podršku Kancelarije rezidentnog koordinatora UN, kancelarije UNICEF-a, Regionalne kancelarije UNESCO-a za nauku i kulturu u Evropi-kancelarija u Sarajevu, formulisana je smjernica i validacija rezultata za oblikovanje Završnog izvještaja o konsultacijama u CG.

To je urađeno kao i Izjavu opredjeljenja za transformaciju obrazovanja u Crnoj Gori, koja će biti predstavljena na Globalnom samitu o transformaciji obrazovanja u Njujorku, u septembru tekuće godine.

- Državna sekretarka Ministarstva prosvjete mr Milijana Vukotić Jelušić, istakla je da svi koji su zaduženi za kreiranje i sprovođenje obrazovnih politika smatraju da višestruke krize sa kojima se suočavamo ostavljaju dubok trag, prije svega na obrazovanje, a zatim i na društvo u cjelini, a sve naše napore ulažu kako bismo došli do mirnog, pravičnog i održivog okruženja i bili u prilici da djecu osposobimo za život i rad u kompleksnoj i dinamičnoj svakodnevnici. Ana Zec, šefica kancelarije Rezidentnog koordinatora sistema UN, upoznala je prisutne sa procesom pripreme za održavanje Globalnog samita o transformaciji obrazovanja. Osnovni cilj Globalnog samita, prema njenim riječima, je da okupi lidere svih zemalja Članica UN kako bi zajednički potvrdili posvećenost obrazovanju kao univerzalnom javnom dobru, i pokrenuli globalne napore koji će imati transformacioni efekat na kvalitet i pristupačnost obrazovanja- navode u saopštenju.

Nacionalni koordinator i načelnik Direkcije za programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu prosvjete, Marko Vukašinović, prisutnima je predstavio kompletan proces koji će biti predstavljen na Globalnom samitu o transformaciji obrazovanja u Njujorku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:59