Пројекат ”Школе за 21.вијек” / - фото: Министарство просвејте, науке,културе и спорта
09/06/2021 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Министарство просвjете: Сви развоjни проjекти су императив Владе у будућем периоду

Сви развоjни проjекти су императив нове Владе, у будућем периоду, кроз стратегиjу коjу ИЦТ сектор већ припрема за период 2021/2027, истичу из Министарства

Догађаj у оквиру проjекта „Школе за 21. виjек“, коме су представници Министарства просвjете, науке, културе и спорта, присустововали на позив амбасадорке Велике Британиjе у Црноj Гори  Њ. Е. Карен Медокс, био jе уприличен 8. jуна, на броду Краљевске ратне морнарице „Ричмонд“ у Луци Бар. Делегациjу Министарства предводила jе в.д. генералне директорице Директората за средње образовање Мариjа Лалатовић, наводи се у саопштењу Министарства просвjете, науке, културе и спорта.

Домаћини овог догађаjа, осим директорице Британског савjета Вање Маџгаљ, били су и инжењер за комуникационе и информационе системе на броду, поручник Гавин Партун и замjеник шефа мисиjе у Британскоj амбасади Стив Ерик.

Из Министарства су казали да су се гости у оквиру радионице упознали са иновативним радовима ученика основих и средњих школа из области микробит програмирања, коjи jе основа СТЕМ проjекта „Школе за 21. виjек“, а у коjима учествуjе jеднак броj дjевоjчица и дjечака.

–  Посебно учешће у радионици имали су представници наставника и ученика ОШ „Марко Нуцуловић“, Улцињ, ОШ „Саво Пеjановић“, Подгорица, ОШ „Милосав Кољеншић“, Даниловград, Средње поморске школе Котор и Средње стручне школе Бар – навели су у саопштењу.

Ученици су своjим креативним доприносом представили макете у коjима су микробитови нашли употребљивост, користећи се разним технологиjама коjе се могу примиjенити у научне сврхе.

Представници Министарства, су се у име министарке Весне Братић, захвалили на корисноj презентациjи. Посебну захвалност су упутили организаторима овог догађаjа уз обећање да ће подржати оваj изузетан развоjни научно-образовни проjекат.

– Сви развоjни проjекти су императив нове Владе у будућем периоду, кроз стратегиjу коjу ИЦТ сектор већ припрема за период 2021/2027 –  истакли су представници Министарства.

Традициjа успjешне сарадње између Британског савjета и Министарства просвjете, науке, културе и спорта, биће настављена и додатно интензивирана.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 00:17