/ - PHOTO BY ANTE SAMARZIJA ON UNSPLASH, ilustracija
22/07/2022 u 16:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Zbog nepravilnosti u radu razriješen direktor Opšte bolnice Nikšić, vršilac dužnosti dr Mitar Šaranović

Naš zajednički cilj mora biti efikasan sistem zadravstvene zaštite, te stoga odbacujemo insinuacije koje imaju političke ili bilo kakve druge navode povodom smjene dr Mitrovića.

Na osnovu odredbi i ovlašćenja sadržanim u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić donio je odluku o razrješenju sa funkcije direktora Opšte bolnice Nikšić dr Marka Mitrovića, saopšteno je iz Ministrastva zdravlja.

Saopštenje rpenosimo integralno.

Na osnovu odredbi i ovlašćenja sadržanim u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić donio je odluku o razrješenju sa funkcije direktora Opšte bolnice Nikšić dr Marka Mitrovića.

Odluka o razrješenju uslijedila je nakon što je Komisija za kontrolu rada zdravstvenih ustanova čiji je osnivač država, a koju je formiralo Ministarstvo zdravlja u martu ove godine, nakon izvršene  kontrole rada 17.5.2022.godine u nikšićkoj bolnici konstatovala  niz nepravilnosti koje se odnose na nepridržavanje zakonskih propisa tokom rukovođenja ustanovom.

Nakon razrješenja dr Mitrovića, ministar zdravlja  je na osnovu zakonskih propisa donio odluku da za  vršioca dužnosti direktora Zdravstvene ustanove Opšta bolnica Nikšić, imenuje dr Mitra Šaranovića,  specijalistu ortopedske hirurgije i traumatologije, od dana 23. jula 2022. godine do završetka postupka imenovanja direktora/ice na osnovu sprovedenog javnog konkursa, a najduže na šest mjeseci.

U cilju zaštite zdravlja građana i nesmetanog funkcionisanja zdravstvenih ustanova, a u skladu sa poštovanjem zakonskih propisa, Ministarstvo zdravlja će nastaviti da se bavi suzbijanjem svih nepravilnosti i  anomalija u sistemu zdravstvene zaštite. Odgovornost za stanje u zdravstvenom sistemu moramo podjednako nositi svi, od ministra do čelnih ljudi i menadžmenta zdravstvenih ustanova do zaposlenih u njima. Naš zajednički cilj mora biti efikasan sistem zadravstvene zaštite, te stoga odbacujemo  insinuacije koje imaju političke ili bilo kakve druge navode povodom smjene dr Mitrovića.

U tom smislu Komisija za kontrolu rada zdravstvenih ustanova čiji je osnivač država, nastaviće kontrole rada i funkcionisanja zdravstvenih ustanova sa pravnog, ekonomskog i medicinskog aspekta o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.Takođe, biće zatražena i revizija poslovanja zdravstvenih ustanova u prethodnom  periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 16:07