Šimun posjetio Zavod za transfuziju krvi / - ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI
16/06/2024 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo zdravlja ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi u naporima za unapređenje kapaciteta i usluga

Ministar zdravlja Vojislav Šimun obišao je prostorije Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, zajedno sa saradnicima, a tokom posjete sa direktorkom Zavoda dr Tamarom Šćepanović razgovarao je o trenutnom radu ustanove, kao i o budućim planovima i projektima.

Tokom posjete je konstatovano da Ministarstvo zdravlja ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore u svim naporima za unapređenje kapaciteta i usluga.

Šimun je najprije obišao centralno nacionalno skladište krvnih komponenti i upoznao se sa trenutnim zalihama, kao i načinom skladištenja i kontinuiranog transporta do svih organizacionih djelova Zavoda.

Služba za kolekciju krvi predstavljala je poseban akcenat posjete, jer je riječ o službi u kojoj se odvija davalaštvo ove dragocjene tečnosti. Ministar Šimun je imao priliku da obiđe prostorije u kojima borave davaoci krvi i u direktnom razgovoru sa njima otkrije njihova iskustva.

- Razgovarano je i o postupku nabavke "transfuziomobila", mobilne jedinice za prikupljanje krvi, koja će omogućiti lakši pristup davaocima krvi. Sagovornici su konstatovali da je postupak nabavke u finalnoj fazi te da se, ukoliko sve bude prema planu, dolazak vozila može očekivati u narednim mjesecima. To će umnogome uticati na dodatno približavanje davalaštva krvi građanima, jer će vozilo biti dostupno na mjestima u kojima davaoci nemaju priliku da doniraju krv, saopšteno je iz Zavoda za trasfuziju krvi Crne Gore

image

Šimun posjetio Zavod za transfuziju krvi

- ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI

Ministar je obišao i novootvorene ambulante za prikupljanje matičnih ćelija hematopoeze, koje su opremljene najsavremenijim aparatima za tu medicinsku proceduru.

Zavod za transfuziju obilježio Svjetski dan davalaca krvi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 04:09