/ - ИЈЗ илустрација
04/01/2022 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство здравља појачава капацитете бесплатног броја 1717

Упркос озбиљној епидемиолошкој ситуацију, здравствени систем може да одговори овим изазовима

Постојећа национална call линија 1717, која је покренута на иницијативу Министарства здравља, како је и најављено, од сриједе, 05. јануара биће кадровски појачана.

- Грађани из цијеле Црне Горе могу на бесплатни број 1717 да комуницирају са медицинским особљем и једноставније и брже добију смјернице уколико им је неопходна љекарска помоћ или савјет. Такође, сви домови здравља повећаће обим рада својих локалних цалл центара, како би грађани имали додатну сигурност. 

Ово је још један од сервиса које Министарство здравља омогућава у циљу ефикаснијег одговора на сложену ситуацију изазвану ширењем Омикрон соја коронавируса, који хара цијелим свијетом- наводе у саопштењу.

Генерални директори у Министарству здравља, Сладјана Ћорић и Александар Секулић, одржали су данас састанак са директорима домова здравља и дефинисали додатне протоколе за бољу комуникацију и ефикаснији одговор у односу на повећан број грађана који долазе у домове здравља и КОВИД центре. Министарство здравља константно прати ситуацију и у складу с тим и организује рад у здравственим установама. 

- Подсјећамо да је процес рада здравствених установа реорганизован у свим градовима у Црној Гори, у складу са тренутним епидемиолошким дешавањима, са посебним акцентом на зимске туристичке центре Жабљак и Колашин, гдје се очекује прилив туриста, као и да је у Дому здравља Подгорица, појачан је број медицинских тимова у КОВИД центрима и све спремно за проширење просторних капацитета за третман КОВИД пацијената.- наводе у саопштењу.

Упркос озбиљној епидемиолошкој ситуацију, здравствени систем може да одговори овим изазовима и све своје капацитете стави у службу грађана и пружи им адекватну и правовремену здравствену заштиту.

- Још једном апелујемо и позивамо све грађане да ове празничне дане, као и све наредне док се епидемиолошка ситуација не стабилизује, проведу у својим домовима, поштујући епидемиолошке мјере, како би сачували своје и здравље и животе цјелокупне популације- истичу из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:08