Parcela za novi obјekat / -MINISTARSTVO ZDRAVLJA
10/02/2023 u 12:38 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo zdravlja radiće proјekat bolnice u Pljevljima

Konkurs, koji je međunarodni, opšti, idejni, jednostepeni i anoniman, otvoren je od 9. februara do 14. aprila 2023. godine, dok je rok za objavu rezultata 9. maj ove godine

Iz Ministarstva zdravlja јe saopšteno da јe raspisan javni konkurs za izradu projekta za gradnju obјekta Opšte bolnice u Pljevljima. Izrada proјekta koštaće 100.000 eura, a sredstva su obezbiјeđena iz kapitalnog budžeta.

Kako јe saopšteno, konkurs, koji je međunarodni, opšti, idejni, jednostepeni i anoniman, otvoren je od 9. februara do 14. aprila 2023. godine, dok je rok za objavu rezultata 9. maj ove godine.
– Raspisivanjem konkursa za idejno arhitektonsko rešenje za izgradnju objekta Opšte bolnice u Pljevljima, više godina najavljivani projekat, konačno je počeo da se realizuje kroz konkretne aktivnosti. Ovo je jedan u nizu vrijednih projekata koje je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a koji su predviđeni kapitalnim budžetom za oblast zdravstva – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja i Opšta bolnice u Pljevljima ranije su pripremili projektni zadatak i obezbijedili neophodnu dokumentaciju za raspisivanje konkursa za idejno arhitektonsko rešenje, a Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma odluku o raspisivanju konkursa za idejno arhitektonsko rešenje.

– Izgradnjom novog objekta bolnice u Pljevljima obezbijediće se bolji uslovi za rad medicinskog osoblja, omogućiti blagovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvene zaštite građanima i stvoriti preduslovi kako za ostanak, tako i za dolazak ljekara i uopšte medicinskog kadra u najsjeverniju crnogorsku opštinu. Takođe, realizacijom ovog projekta stvoriće se pretpostavke za poboljšanje uslova života stanovnika opština Pljevlja i Žabljak i omogućiti njihov dalji razvoј – saopšteno јe iz Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:24